Life Long Learning Akademija

Vi ste ovdje: Naslovnica

 


Predavači - Predrag Pale
Curriculum Vitae
 
Predrag Pale
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Predrag Pale je diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od pionira koji su se mikroračunalima počeli baviti još polovinom 70-tih godina.

Iako se bavio i bazičnim tehnologijama u računarstvu projektirajući i izvodeći računalni hardver i softver, operacijske sustave i računalne mreže, najveći dio dvadesetpetogodišnjeg profesionalnog rada je u području primjena informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Namjerno i ciljano je stjecao široko iskustvo od građevinarstva i medicine, preko bibliotekarstva i državne uprave, poslovnih i novčarskih primjena do medija i obrazovanja. Radeći u industriji stekao je važna iskustva u razvoju, proizvodnji i primjeni IKT.

Zamislio je i pokrenuo projekt uspostave Interneta u Hrvatskoj 1991. godine te je jedan je od glavnih arhitekata Hrvatske akademske i istraživačke mrežeCARNet.

Informacijskom sigurnošću se bavi od 1995. od prvog velikog napada na sigurnost hrvatskog Interneta. Održao je brojna pozvana predavanja na uglednim svjetskim konferencijama (INET, Open Source Solutions, Information Warfare) te bio keynote predavač za najviše generale NATO-a na temu informacijskog ratovanja. Bio je i članom radne skupine za izradu prijedloga strategije informacijske sigurnosti pri Vladi RH. Jedan je od pokretača CARNet CERT-a, nacionalnog središta za informacijsku sigurnost.

Poučavanjem se počeo baviti kao nastavnik Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u ranim 90-tim, a od 1997. aktivno se bavi istraživanjem, razvojem i primjenom IKT- u obrazovanju: e-learningom.
Od 1993. do 2000. bio je pomoćnik ministra znanosti i tehnologije zadužen za informatiku. Osnovao je i državnu agenciju CARNet, nevladine organizacije i nekoliko tvrtki. Prvu tvrtku je osnovao u inozemstvu još u 80-tim. Kroz ove je aktivnosti te neprekidno učeći od najboljih svjetskih stručnjaka i ustanova (Harvard, William Davidson Institute, Management Centre Europe, …) stjecao znanja iz podruèja upravljana projektima, timovima, promjenama i znanjem te organizacije državne i lokalne uprave.

Odlikovan je «Danicom Hrvatskom» s likom Ruđera Boškovića te Državnom nagradom za znanost.

 

 

Pratite L3A i na:

Obratite nam se na:

Prijava za newsletter

Certifikati tečajeva

Preuzmite vaš certifikat!

 

Naš RSS kanal!

Cijeli L3A web
Cijeli L3A web1
Cijeli L3A web2

Google+