Life Long Learning Akademija

Vi ste ovdje: Naslovnica

 

Dr.sc. Predrag Pale održao predavanje na konferenciji Telecentar Europe

Kao keynote speaker na godišnjoj konferenciji Telecentar Europe koja se održava od 24. do 26. rujna u Zagrebu, dr. sc. Predrag Pale održao je predavanje na temu "e-skills for the 21st century" u kojem je govorio o ICT vještinama, njihovom razlikovanju za različite tipove (korisnike, one koji stvaraju, one koji implementiraju, one koji primjenjuju) , o vještinama e-leadershipa, te dao praktične preporuke za njihovo usvajanje i ključne principe kojima bi se trebalo voditi prilikom "spajanja" vještina i radnog mjesta.

Add a comment
 

(I) jesen je početak!

Iako nema sve karakteristike početka nove godine, jesen nam nudi priliku da se pokrenemo i posegnemo za našim ciljevima. Ili barem osmislimo put do njihovog ostvarenja.

Life Long Learning Academy je tu da Vam pomogne u pronalaženju puta, da Vas vodi kad je to potrebno, ali i ostane uz Vas. Bilo da se mučite sa pisanjem i prijavom projekta ili se projekt ne odvija po planu ili želite educirati svoje zaposlenike kako bi cijeli tim bio učinkovitiji, naš tim ima rješenje!

Svakom klijentu prilagođavamo svoje programe potpuno besplatno, a svaki naš polaznik dobiva doživotno besplatno savjetovanje na temu kojoj smo ga poučavali. Nudimo i bezuvjetno jamstvo povrata novca ako polaznik nije zadovoljan našom uslugom.

A što je Vama potrebno da bi ova jesen bila uspješnija? Javite nam na .

Add a comment
 

Ljeto u L3A

Jeste li spremni za ljeto?

Pridružite nam se u posebno pripremljenom ljetnom programu u L3A i odaberite nešto za sebe.

 

Bilo da  želite afterwork opuštanje uz dobro društvo i zanimljive teme, interaktivne radionice uz koje ćete steći važne (poslovne i osobne) vještine ili vam je samo do plesa, u našoj ponudi ima nešto za Vas!

Uz posebne, ljetne cijene i naše predavače, L3A je prava ljetna oaza :).

Potpuni raspored potražite uskoro na našim stranicama!

Add a comment
 

PMP® Certification Test Preparation Course
(Project Management Professional)

 

Trodnevni "Pripremni seminar za PMP certifikacijski ispit"

11.06. - 13.06.2014.
(6.970,00 kn bez PDV-a)*

*za PMI članove odobravamo 10% popusta!

 

KOME JE NAMIJENJEN

Seminar je namijenjen projektnim menadžerima i voditeljima timova koji se žele pripremiti za polaganje PMP® ispita, a članovi projektnih timova i funkcionalni menadžeri koji rade s projektima bolje će razumjeti kako se njihove funkcionalne odgovornosti uklapaju u ukupnu sliku o upravljanju projektima.

 

CILJ SEMINARA
Ovaj je seminar posebno dizajniran kao pomoć voditeljima projekata i vođama timova u savladavanju sadržaja PMBOK vodiča i u polaganju PMP® certifikacijskog ispita.

Polaznici će sistematizirati vlastita znanja unutar PMI® okvira, prepoznati i usvojiti znanja koja im nedostaju i imati mogućnost testiranja svog znanja na primjerima. Ovaj seminar priprema polaznike za polaganje PMP® certifikacijskog ispita tako da ih podsjeća na ono što već znaju, obrazuje ih o onome što ne znaju i postavlja cjelinu u primjeren kontekst.

 

PREDAVAČ

Seminar za polaganje certifikata provesti će gospodin Baler Eskibatman, suradnik BMC-a, iza kojeg stoji bogato i raznovrsno profesionalno iskustvo. Specijaliziran je za project management, restrukturiranje i strateški marketing.
U svojoj raznolikoj karijeri koja uspješno traje već 20 godina radio je i kao menadžer i kao konzultant i kao trener u različitim kompanijama (Sümer Holding, Tüpras, DHL,…), ali i kao za Europsku Uniju (EU-CFCU) na evaluaciji projektnih prijava za sredstva EU te na nekoliko projekata Svjetske banke.

 

POTREBNO PREDZNANJE I PREDUVJETI
Sudionici moraju biti upoznati s osnovnim elementima izrade strukture poslova, mrežnih dijagrama, procjenom trajanja aktivnosti, procjenom troškova, ugovaranjem, vođenjem i razvojem tima, upravljanjem kvalitetom, rizicima i organizacijskom strukturom projekata. Pristupnici također moraju imati i praktično iskustvo, a više o tome pročitajte na našim stranicama.

 

METODOLOGIJA
Koristi se metodika teorijske prezentacije i sudjelovanja u radionicama.

 

MATERIJALI
Bilješke s prezentacijskim slajdovima i rezultati radionica.

 

TRAJANJE
3 dana po 8 sati - od 9:00 do 17:00.

 

JEZIK SEMINARA
Seminar se održava na engleskom jeziku.

 

BROJ POLAZNIKA
Grupe od najviše 20 polaznika

 

TEME SEMINARA

- okvir upravljanja projetkima, kontekst i procesi
Polaznici razvijaju mentalni model za organiziranje i pamćenje specifičnih informacija vezanih uz PMBOK™ vodič, prepručenu literaturu, PMP® certifikacijski ispit i uz ovaj seminar.
 
Procesi pokretanja projekata:

 • pokretanje projekata

Osnovni procesi planiranja projekata:

 • planiranje i definiranje svrhe projekta
 • definiranje aktivnosti
 • planiranje resursa
 • određivanje redoslijeda aktivnosti
 • procjena trajanja
 • procjena troškova
 • razvoj rasporeda
 • procjena budžeta
 • razvoj plana projekta

Podupiranje procesa planiranja projekata:

 • organizacijsko planiranje i angažiranje ljudskih resursa
 • planiranje kvalitete
 • planiranje komunikacije
 • identifikacija i kvantifikacija rizika
 • planiranje nabave i zahtjeva

Osnovni procesi izvršavanja projekata:

 • izvršenje projektnog plana

Podupiranje procesa izvršavanja projekata:

 • distribucija informacija
 • razvoj tima
 • osiguranje kvalitete
 • provjera svrhe
 • zahtjevi, izbor izvora i administriranje ugovora

Osnovni i podupirući procesi kontrole projekata:

 • izvješće o napredovanju
 • kontrola svih promjena
 • kontrola promjene svrhe projekta
 • kontrola rasporeda
 • kontrola troškova
 • kontrola kvalitete
 • kontrola odgovora na rizike

Procesi zatvaranja projekata:

 • zatvaranje ugovora
 • administrativno zatvaranje

Priprema za ispit:

 • logistika (priprema za prijavu i izradu rasporeda ispita)
 • savjeti za polaganje ispita  (priprema sudionika za on-line i papirnatu inačicu ispita)
 • vježba ispita (osigurava polaznicima objektivne pokazatelje njihove spremnosti da izađu na PMP® certifikacijski ispit)

 

Add a comment
 

Pripreme za polaganje PMP® certifikata

U suradnji s našim dugogodišnjim partnerom, Business Managment Consultants (BMC) organiziramo pripremni seminar za polaganje PMP® certifikata kojeg izdaje Project Managment Institute!

Pripreme su otvorene za sve koji imaju dovoljno iskustva, te su spremni za idući korak kao projektni menadžeri!
Koje uvjete moraju zadovoljiti pristupnici programu? Više pročitajte ovdje.

Seminar za polaganje certifikata provesti će gospodin Baler Eskibatman, suradnik BMC-a, iza kojeg stoji bogato i raznovrsno profesionalno iskustvo. Specijaliziran je za project management, restrukturiranje i strateški marketing.
U svojoj raznolikoj karijeri koja uspješno traje već 20 godina radio je i kao menadžer i kao konzultant i kao trener u različitim kompanijama (Sümer Holding, Tüpras, DHL,…), ali i kao za Europsku Uniju (EU-CFCU) na evaluaciji projektnih prijava za sredstva EU te na nekoliko projekata Svjetske banke.

Program će se održati od 11. do 13. lipnja u prostorijama L3A u Crnčićevoj 18, od 9:00 do 17:00 sati.

Program će se održati na engleskom jeziku, a prijave i potvrde o uplati primamo do 04. lipnja putem e-maila na adresu: . Cijena seminara je 697,00 kn + PDV.

Više o programu pročitajte na našim stranicama.

Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća, obratite nam se na: !

Add a comment
 

Pisci na mreži - Dino Milinović

U srijedu 21. svibnja od 17:00 do 18:30 pridružite nam se na novom književnom susretu koji se odvija u sklopu programa „Pisci na mreži“. Ugostit ćemo Dinu Milinovića, povjesničara umjetnosti i romanopisca, dramatičara i pjesnika. Saznajte više o njemu, njegovom pisanju, temama koje ga zaokupljaju, te proniknite u tekstove uz vodstvo samog autora! Pozivamo Vas na sudjelovanje u našem susretu, bilo uživo u Crnčićevoj 18 ili on-line!

Dino Milinović rođen je 1959. godine u Zagrebu, gdje je diplomirao povijest umjetnosti i arheologiju. Završio poslijediplomski studij na Sorbonni u Parizu. Živio u Parizu i New Yorku. Od 1991. do 2001. godine radio kao tajnik Hrvatske komisije za UNESCO i savjetnik za kulturu pri Veleposlanstvu RH-a u Parizu. Od 2001. godine predaje na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Objavio je nekoliko dramskih tekstova, među kojima "Svijet je muškog roda" (Mogućnosti, 1999) te tri romana "Kradljivac uspomena" (Znanje, 2002), "Tamo gdje prestaje cesta" (Mozaik knjiga, 2007) i "Skriveno" (Meandar Media, 2013). "Kradljivac uspomena" je uvršten u uži krug izbora za književnu nagradu Jutarnjeg lista (2003) i prema njemu je snimljen film (2005).

Kao i uvijek, kroz program nas vode Mirela Šikić–Barbaroša i Miroslav Mićanović, AZOO.

Ukoliko želite sudjelovati on-line, slijedite

Poveznicu na susret   


Prilikom pristupanja ponekad su potrebni i ovi podaci:

Recording URL: https://www.livemeeting.com/cc/mspp/view

Meeting ID: Pisci_Dino-Milinovic

Attendee key: Participant

Add a comment
 

Prezentacija projekta eSchool4S

U srijedu, 14. svibnja, od 11:00 do 13:00 u prostorijama L3A u Crnčićevoj 18 (u Zagrebu) održat će se prezentacija projekta eSchool4S (E-School for Sustainability in the Danube Region). Prezentacija je namijenjena nevladinim organizacijama, nastavnicima koji obrađuju održivi razvoj, predstavnicima nacionalnih agencija i ministarstava za obrazovanje i okoliš, novinarima te svim zainteresiranima koji se žele uključiti u projekt

 

Na projektu iz programa Comenius surađuje 10 partnera iz osam zemalja (Njemačka, Austrija, Slovačka, Madžarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Bugarska) pod vodstvom koordinatora iz Njemačke. Cilj projekta je pokrenuti međunarodnu mrežu koja će nastavnicima u Podunavlju omogućiti razmjenu iskustava, ideja tema, metoda... i pružiti im priliku da upoznaju praksu svojih kolega te se okušaju u sudjelovanju na projektu Europske Unije kako bi koncept održivog razvoja integrirali u kurikulum srednjih škola. Web učionica koju ćemo pokrenuti tijekom projekta omogućit će nastavnicima da svoju pripremu i provedbu sata obogate novim temama i sadržajima, pružiti priliku da koriste nove alate i nove tehnike podučavanja, pokrenu svoje vlastite projekte te iskoriste iskustvo svojih kolega kako bi motivirali i angažirali svoje učenike za rad na temama održivog razvoja. Projekt nije namijenjen samo nastavnicima, već i učenicima i cijelim razredima koji će dobiti priliku za sudjelovanje u regionalnom dijalogu, razmjeni mišljenja, debatama.

Svi nastavnici koji se uključe dobit će potpunu podršku i proći će trening kako koristiti novu platformu, ali sve će biti učinjeno na jednostavan i razumljiv način.

Uz razvoj IKT kompetencija kod učenika i nastavnika, važan elemenat ovog projekta je i razvoj jezičnih kompetencija kako učenika, tako i nastavnika pošto će se projekt i komunikacija unutar partnerskih zemalja odvijati na engleskom jeziku.

 

Tijekom tri godine (od početka 2014. do kraja 2016.), koliko je predviđeno da će trajati pokretanje web učionice, svi uključeni nastavnici imat će jedinstvenu priliku oblikovati platformu prema svojim praktičnim potrebama i utjecati na njen finalni izgled. Kako će platforma nastaviti samostalno djelovati i nakon završetka projekta i biti otvorena za korištenje nastavnicima iz svih zemalja Europske Unije, utjecaj uključenih nastavnika bit će izniman. Uključeni nastavnici imat će priliku i napredovati unutar mreže i od početne razine, od pristupnika do autoriziranih eSchool4S nastavnika. 

 

Mreža koja će se pokrenuti nije isključivo rezervirana za nastavnike, jer mreža neće biti samo međunarodna, već i na više nivoa i želi uključiti sve aktere kojima održivi razvoj potpada pod krug interesa ili djelovanja. Stoga je neizostavan je angažman svih aktera koji mogu doprinijeti razvoju teme održivog razvoja - od ministarstava, preko nacionalnih agencija, udruga ravnatelja do nevladinih organizacija čije je iskustvo u bavljenju održivim razvojem važan doprinos relevantnosti tema koje će se obrađivati.

 

Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na prezentaciji projekta, uključe se u diskusiju i postanu dio eSchool4S projekta!

 

Željeli biste sudjelovati, ali niste u Zagrebu ili ne možete u to vrijeme doći? Nema problema! Cijelu prezentaciju i diskusiju moći ćete popratiti putem Live Meetinga! Samo nam se javite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a mi ćemo Vam poslati pristupne podatke i pomoći Vam ako je potrebno.

 

 

Detaljnije o vremenu i lokaciji:

Datum: 14.05.2014.

Vrijeme: 11:00 - 13:00

Mjesto održavanja: prostorije Life Long Learning Academy

Adresa: Crnčićeva 18, 10 000 Zagreb

Uzvanici: svi zainteresirani

 

O projektu možete pročitatati i na http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/eschool4s.html ili na službenoj stranici projekta: http://eschool4s.eu/concrete/.

Add a comment
 

Noć knjige 2014. u L3A

Provedite i dan i noć uz knjige! Događanja u L3A će Vas provesti literarnom rutom Zagreba, potaknuti u Vama skrivenog pisca i dati mu pozornicu za čitanje radova, te Vam pružiti pregled suvremene hrvatske književnosti... Uz to, predstavljamo Vam i radove čitateljskog kluba koji je nastao u sklopu projekta "Once Upon a Time... In Europe!".
Program možete pogledati na: http://nocknjige.hr/

 

Literarna šetnja Zagrebom

Upoznajte i doživite najljepše trenutke hrvatske književnosti, najpoznatije književnike i njihove likove, prođite ulicama u kojima su živjeli, u kojima su stvarali, pročitajte njihove stihove, misli i priče… A sve to u zanimljivoj besplatnoj šetnji Zagrebom od 60 minuta!

Ispričat ćemo priče o životima i zanimljivostima najpoznatijih hrvatskih književnih pera i njihovim likovima i djelima (Zagorka, Šenoa, Krleža, Matoš, Ujević, Preradović, Vidrić, Gundulić, Marulić, Brlić-Mažuranić, Cesarić, Tadijanović, Šimić...),  posjetiti skulpture poznatih hrvatskih književnika, ulice u kojima su stanovali književnici ili poznati likovi iz njihovih djela, te čitati i recitirati njihove najpoznatije stihove i prozne odlomke.

Krećemo s Trga bana Jelačića, na početku Radićeve ulice u 09:00, 10:30 i 12:00 sati.

Pridružite nam se!

 

Vruća olovka

U 18:00 sati otvaramo radionicu kreativnog pisanja u grupi kako bi Vašem unutarnjem piscu pružili idealne uvjete izražavanja. Slijedi Mali poetski podij na kojem će nastali radovi biti pročitani, nakon čega slijedi Okrugljak na brzak, okrugli stol i razmjena dojmova, ideja i inspiracije.

 

Pisci na mreži - The best of!

U 22:00 sata prikazujemo odabrane trenutke iz ciklusa književnih susreta "Pisci na mreži" na kojima upoznajemo suvremene hrvatske autore, njihove osobne priče, tekstove, ali i razmišljanja o hrvatskoj i svjetskoj književnosti te novim trendovima i utjecajima.

Događanja će popratiti izložba radova čitalačkog kluba koji je nastao i djeluje u sklopu projekta "Once Upon a Time... In Europe!".

 

Pridružite nam se u srijedu 23.04.2014. uz tim projekta "Once Upon a Time... In Europe!" u Crnčićevoj 18.

Prijave na:  .

Add a comment
 

Miroslav Mićanović predstavljen na Poetry International

Naš dragi i vrijedan suradnik na projektu "Pisci na mreži", Miroslav Mićanović predstavljen je na stranici Poetry International, organizaciji posvećenoj predstavljanju kvalitetne poezije na svjetskoj razini.

 

 

Tekst o Miroslavu u cijelosti možete pročitati slijedeći poveznicu:

http://www.poetryinternationalweb.net/pi/site/poet/item/24181/Miroslav-Micanovic,

a više o projektu Pisci na mreži i aktivnostima koje su se unutar njega odvijaju na:

http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/pisci-na-mrezi.html.

Add a comment
 

Projekt eSchool4S predstavljen na interdisciplinarnom skupu u Šibeniku

 

Na interdisciplinarnom skupu za nastavnike sociologije, politike i gospodarstva, filozofije i etike koji se održao 14. i 15. travnja u Šibeniku u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, mr.sc. Predrag Pale je predstavio projekt „eSchool4S – E-School for Sustainability in the Danube Region“ i izložio ideje koje čine osnovu projekta, njegovu organizaciju i tijek te očekivane ciljeve koje želi ostvariti. Koncept održivog razvoja strateški je važan za sve zemlje Europske Unije, a njegova interdisciplinarnost čini ga neizostavnom temom kako prirodnih, tako i društvenih znanosti. Uz  angažman stručnjaka i svih zainteresiranih strana te međunarodnu suradnju, dugoročan utjecaj projekta eSchool4S bit će vidljiv u njegovoj integraciji u srednjoškolski kurikulum.

 

Projekt se odvija pod vodstvom Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH, te u suradnji s partnerima iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Madžarske, Srbije, Bugarske i Rumunjske.

 

Više o projektu pročitajte na: http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/eschool4s.html.

Add a comment
 


Stranica 4 od 5

Pratite L3A i na:

Obratite nam se na:

Prijava za newsletter

Certifikati tečajeva

Preuzmite vaš certifikat!

 

Naš RSS kanal!

Cijeli L3A web
Cijeli L3A web1
Cijeli L3A web2

Google+